6 aprilie, 2020

Aproximativ 75.000 de cadre medicale ar urma să primească stimulentul de risc medical legat de tratarea pacienților cu Covid-19, iar valoarea totală a acestor bonusuri, cum le numea președintele Klaus Iohannis, este de 120 de milioane de euro.

Dacă suma lunară va fi de 2.500 de lei, înseamnă că estimarea impactului este pe trei luni.

Banii, a explicat ministrul Marcel Boloș, la Digi24, vor fi asigurați din fonduri europene, prin programul capital Uman.


Ministru Afacerilor Europene a explicat că vor beneficia de acest spor speical toți cei care lucrează în spitale: medici, asistente, personal paramedical.

Suma poate fi suplimentată, în funcție de evoluția pandemiei cu noul coronavirus, a adpugat ministrul:

E o propunere pe care România a formulat-o. Se regăsește în proiectul de OUG care va fi supus aprobării în ședința de Guvern. Nu suntem singurul stat membru care a aluat o astfel de măsură. Bulgaria, Ungaria, Germania, Italia au recurs la aceste metode de stimulare a personalului medical având în vedere actul de curaj de care dau dovadă în această perioadă.

Dacă va nevoie de suplimentarea fondurilor, vom face demersuri pentru a le asigura.


Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că i-a solicitat premierului Ludovic Orban să fie identificate fonduri pentru ca medicii care lucrează cu pacienți infectați cu noul coronavirus să primească un bonus lunar de 500 de euro.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat că acestea nu sunt bonusuri, ci sporuri de periculozitate:

Nu aș spune bonus, medicii nu sunt cei care primesc bonus. Aș spune un spor de periculozitate, ne întâlnim cu ceva ce nu a mai existat. Atunci se impune acest spor și bonus dacă vrem să îi spunem așa.

Toate cadrele medicale implicate în lupta contra COVId-19 merită acest spor, bonus.

Această sumă se discută, până luni la ședința de guvern avem timp să discutăm și suma și cuantumul pe care-l primește fiecare.

Aproape 500 de cadre medicale au fost infectate în România cu virusul SARS-CoV-2, din cauza lipsei de echipamente de protecție și a testării personalului din spitale și a pacienților.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: