26 martie, 2020

Spitalul de Boli Infecțioase de la Timișoara, cel care a reușit cele mai multe vindecări la nivelul țării, nu mai primește bolnavi cu coronavirus, a anunțat joi conducerea unității.

Managerul unității, Voichița Lăzureanu, a declarat la Digi24 că a înștiințat deja Ministerul Sănătății și le-a cerut autorităților din cele patru județe din vestul țării de unde prelua persoane infectate – Hunedoara, Arad, Caraș-Severin și Cluj – să-și activeze Planurile Albe (planurile de combatere a epidemiilor) și să-și trateze singure acești bolnavi.

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara efectuează teste și tratează pacienți din partea de vest a țării, dar are inclusiv bolnavi cu Covid-19 din Mehedinți.


În acest moment, cinci din cele nouă paturi din Secția de Terapie Intensivă a unității sunt ocupate, iar managerul dorește ca restul locurilor să fie folosite pentru bolnavii din Timiș.

„Nu se poate încărca un singur spital din vestul țării cu pacienți din toate județele din zonă. Propunerea noastră este ca pacienții din alte județe să fie tratați în acele județe, nu să străbată sute de kilometri până la noi. Așa este normal, ca toate spitalele din toate județele să își activeze planul alb și să poată trata pacienți cu COVID”, a declarat Voichița Lăzureanu.

Bilanțul îmbolnăvirilor cu coronavirus în România a ajuns la 1.029, cu 123 cazuri nou depistate, potrivit informațiilor transmise joi la ora 13.00 de Grupul de Comunicare Strategică. Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate și externate, cele mai multe fiind la Timișoara – 53.

Președintele CJ Iaşi: Nu transformați nord-estul în Lombardia României!

Administrația locală din județul Iași refuză să primească bolnavii externați din Spitalul de Urgență Suceava, unde au fost testate pozitiv peste 170 de cadre medicale și bolnavi.


„Solicit autorităților centrale luarea tuturor măsurilor pentru blocarea extinderii focarului de COVID-19 apărut în nordul țării, cu atât mai mult cu cât relocarea pacienților de la Spitalul Județean din Suceava către alte spitale din Iași, Botoșani sau Neamț ar putea conduce la răspândirea noului virus”, a declarat joi Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

La Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași a fost confirmat pozitiv, miercuri, un pacient adus săptămâna trecută de la Spitalul Județean de Urgență Suceava, cel mai mare focar de coronavirus identificat până acum în România.

Spitalele din Iași, Botoșani și Piatra Neamț se tem că vor intra în carantină dacă vor prelua bolnavii de la Suceava, mai ales că nu au echipamentele de protecție necesară.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: