18 februarie, 2013

România este un stat slab, dar cu un guvern numeros și trebuie să-și regândească reformele mai ales la companiile de stat, a declarat, luni, economistul Daniel Dăianu, fost ministru de Finanțe și actual consilier al premierului Victor Ponta. .

El a participat la prezentarea raportului ”Creşterea de aur: Restabilirea strălucirii modelului economic european”, elaborat de specialiştii Băncii Mondiale.

”România trebuie să-şi regândească modelul de creştere şi să se gândească pe ce îşi cheltuieşte capitalul. Ştim că există multă ineficienţă în economia românească, problema noastră este cum să regândim reformele mai ales în cazul întreprinderilor de stat. O altă problemă este că România e un stat slab cu un guvern numeros. România nu are un guvern mic”, a spus fostul ministru al Finanțelor, citat de Agerpres.


Referitor la cel mai recent raport al Băncii Mondiale cu privire la economiile lumii, Daniel Dăianu a punctat faptul că Europei îi lipseşte, în prezent, o reţea interconectată.

”Finanţele au rămas azi în urmă la nivel european. Mai bine zis în urma speculatorilor, în cea mai mare parte a Europei. Ceea ce lipseşte este structura, reţeaua într-o lume cât mai interconectată. Cu ce ne ajută că Europa are un deficit de cont curent? Nu împărtăşesc opinia unora care spun că e loc pentru toată lumea. Dar când o economie globală nu mai creşte rapid, avem o problemă cu clasa mijlocie”, a afirmat Dăianu.

Economistul şef al Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, Indermit Gill, prezintă, luni, la Bucureşti, la sediul Băncii Naţionale a României /BNR/, raportul ”Creşterea de aur: Restabilirea strălucirii modelului economic european”.

Raportul abordează perspectiva de creştere pe termen lung în Europa, cu accent pe evoluţiile din ultimele două decenii, şi încearcă să identifice ceea ce trebuie făcut pentru a asigura prosperitatea în următorii 20 de ani.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: