DNA cere ridicarea imunității a senatorului PSD Florian Bodog, deoarece în perioada în care a fost ministru al Sănătății (ianuarie 2017 – ianuarie 2018) ar fi făcut demersuri pentru ca unul dintre consilierii săi să încaseze drepturi salariale timp de un an fără să se fi prezentat la serviciu.
Făăr a fi prestat activitățile la care era obligată prin contractul de muncă și fișa postului, consiliera respectivă ar fi obținut drepturi salariale necuvenite în valoare de aproape 78.000 de lei.
Numele lui Florian Bodog nu apare în niciun comunicat oficial, ci doar pe surse.
Parchetul General a nunță că a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală în cazul unui fost ministru, în prezent senator, pentru infracțiunile de abuz în serviciu în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018.
La rândul său, DNA a anunțat că desfășoară „o investigație care vizează suspiciuni de săvârșire a unor fapte asimilate infracțiunilor de corupție privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului”.
Potrivit DNA, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018 demnitarul, deși știa că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară.
Începerea urmăririi penale împotriva fostului minsitru nu este posibilă decât dacă Senatul aprobă ridicarea imunității parlamentare.