3 decembrie, 2015

bacGuvernul României și Banca Mondială lansează, joi, Proiectul privind învățământul secundar/Romania Secondary Education Project (ROSE), proiect care își propune reducerea abandonului școlar și creșterea ratei de promovabilitate la Bacalaureat.

Proiectul ROSE constă într-un împrumut de 200 de milioane de euro pe care Banca Mondială îl acordă Guvernului pentru 1,5 milioane de elevi români din 1.100 de licee și 300 de universități publice, scrie Agerpres.

Prin concentrarea pe școlile și grupele de studenți cu șanse mari de eșec, proiectul ROSE vizează creșterea ratei de înscriere și a ratei de participare școlară în învățământul secundar superior, precum și a promovabilității examenului de bacalaureat.


”Datele Băncii Mondiale arată că aproximativ 100.000 de elevi de liceu fie nu au promovat, fie nu au luat parte la examenul de bacalaureat în 2013-2014. Există aproximativ 20.000 de studenți care sunt în pericol să renunțe la facultate încă din primul an. Acest proiect este destinat să îi ajute pe acești elevi și studenți. Prin terminarea facultății aceștia pot juca un rol fundamental în viitorul României, ajutând țara să mențină creșterea economică, în timp ce se confruntă cu scăderea și îmbătrânirea populației”, declara la momentul aprobării creditului de 200 de milioane de euro în Consiliul Director, în mai 2015, directorul de țară al Băncii Mondiale pentru România, Elisabetta Capannelli

Pe lângă proiectul ROSE, Banca Mondială a ajutat Guvernul României să îmbunătățească sistemul de educație prin asistență tehnică concentrată pe finanțarea per capita în sistemul pre-universitar în cadrul asistenței tehnice regionale pentru educația superioară.

De asemenea, începând din 2013, Banca Mondială a sprijinit pregătirea unor strategii în sistemul de educație de genul învățării permanente, reducerii abandonului în sistemul de învățământ secundar și întăririi capacității administrative în Ministerul Educației.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: