Gabriel Dina, Corporate affairs manager Pfizer România, spune că se discută de 20 de ani despre dezvoltarea capacității rezilienței sistemelor medicale, de a-și continua performanța și într-o situație de criză, iar telemedicina și digitalizarea oferă soluții concrete în acest sens.
Declarațiile, la VIDEO CONFERINȚA LIVE „Sănătatea – marșul ei spre telemedicină și noile tehnologii” de joi, 18 iunie, organizată de CursDeGuvernare.ro.
”Ministerul Sănătății a implementat câteva măsuri importante și esențiale pentru asigurarea acordării serviciilor medicale. Mă refer aici la măsuri precum rețeta electronică, serviciile de telemedicină și chiar și pe partea de proces, lucruri care pentru noi erau o corvoadă. Spre exemplu, am depus mii de dosare de prețuri online”, a explicat Gabriel Dina.
Referitor la condițiile pentru implementarea rapidă a telemedicinei; dincolo de necesitatea reglementării și a criptării și protejarea datelor, pe lângă schimbarea de la paradigma actuală centrală pe volum la cea pe valoare, pe rezultat, reprezentantul Pfizer a afirmat că ”este importantă creșterea rapidă a contractării de către operatorii de stat a serviciilor care sunt limitate de coplata pe care ar trebui să o asigure pacientul”.
”Am primit propuneri foarte interesante pentru utilizarea de servicii de telemedicină pe arii de patologie cu mortalitate mare. La Timișoara, o Fundație a implementat prin parteneriat cu Primăria un sistem de detecție a fibrilaților atriale. Prin telemedicină și procese de screening se pot identifica acei pacienți a căror vieți sunt în pericol”, a mai anunțat Gabriel Dina.
La conferința „Sănătatea – marșul ei spre telemedicină și noile tehnologii”– AICI CU ÎNREGISTRARE ÎNTEGRALĂ au participat 12 speakeri: reprezentanți de top ai Ministerului Sănătății, CNAS, Agenției pentru Digitalizarea României, plus companii pharma, medici și antreprenori în domeniu. Aceștia au dezbătut și au prezentat soluții pe o temă fierbinte – importanța tehnologiilor în sănătate – la evenimentul live online organizat de CursDeGuvernare.ro. Cele mai importante idei prezentate în conferință pot fi găsite AICI (LINK).