Suceava, unde s-au înregistrat peste un sfert din totalul cazurilor de coronavirus confirmate până acum în România, intră în carantină totală, a anunțat luni seara ministrul de Interne, Marcel Vela.
Măsura s-a instituit pe perioada stării de urgență în municipiul Suceava și alte 8 comune limitrofe- Adâncata, Salcea, Ipotești, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei, conform Ordonanței militare 6 publicate deja în Monitorul Oficial.
În aceste localități este permisă numai intrarea și ieșirea transportului de marfă și a persoanelor care nu locuiesc în zonă dar care lucrează în zonă. Firmele de transport feroviar nu mai vând bilete pentru transportul călătorilor în zona de carantină.
Aeroportul din Suceava este deschis doar zborurilor cu aeronave de stat, de transport marfă, umanitare și care asigură asistență medicală de urgență.
Luni seara, dintre cele 2.109 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus erau confirmate 593 la Suceava. Peste 170 de cadre medicale și pacienți de la Spitalul Județean Suceava au fost confirmați cu Covid-19, anunța săptămâna trecută noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru.
cursdeguvernare.ro a aflat luni dimineața că directorul medical și managerul unității spitalicești, Alexandru Macovei, se aflau în ședință la Prefectura Suceava, în condițiile în care Alexandru Macovei aflase duminică seara că este purtător al noului coronavirus.
Spitalul din Suceava, cu o capacitate de 1.300 de paturi și 1.300 de angajați, s-a bucurat în ultimii ani de mai multe investiții făcute de Consiliul Județean și este una dintre cele mai moderne unitățile medicale din țară.
Alexandru Macovei a fost demis din funcția de director medical, din cauza gestionării defectuoase a crizei apărute în spital. Principala acuză ce i-a fost adusă de de către subalterni etse aceea că i-a convocat luni la muncă pe toți cei care aveau deja confirmare de coronavirus, deși legea impune izolarea acestora.
Printre sucevenii aflați sub tratament se află și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur