28 martie, 2019

Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) a clasat dosarul supranumit Tmmermans, deschis in rem ca urmare a unei sesizări a lui platformei luju.ro și în care mai erau acuzați, pe lângă procurorul general, prim-vicepreședintele Comisiei Europene – Frans Timmermans, Angela Cristea – șefa reprezentanței Comisiei Europene în România, și comisarul european pentru Justiție – Vera Jourova.

Comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție:

Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus la data de 27 martie 2019, în dosarul penal denumit generic „Timmermans”, clasarea cauzei sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu, prev. de art. 297 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, comunicarea de informaţii false, prev. de art. 404 Cod penal şi constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 Cod penal, întrucât s-a stabilit că nu s-a decelat niciun element/indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista în materialitatea lor.


Cei patru oficiali erau acuzați, în sesizare, de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual și comunicare de informații false, în legătură cu rapoartele MCV.

Coincidența

A fost însă nevoie de peste cinci săptămâni pentru ca acest caz să fie clasat.

Închiderea dosarului apare joi, chiar în ziua în care Frans Timmermans urmează să aibă o discuție telefonică cu premierul Viorica Dăncilă, după ce experții Comisiei Europene au refuzat miercuri să-și dea acordul de principiu pe proiectul de OUG ce urmează să modifice codurile penale, considerând că prevderile acesteia nu sunt în regulă.

Intervențiile conținute în ordonanță sunt făcute astfel încât Liviu Dragnea să scape de problemele cu justiția, de condamnarea din Dosarul Referendum, de probabila condamnare în Dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman și chiar de tragerea la răspundere penală în cazul fondurilor europene deturnate de Tel Drum.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: